Debatt

KRITISERER HØYRE: - På område etter område står Høyre for kutt, nedleggelser og avviklinger der Arbeiderpartiet står for vekst, utvikling og nye muligheter, sier fylkestingsrepresentant Bjørn Jarle Røberg-Larsen og fylkestingskandidat Minja Tea Dzamarija fra Arbeiderpartiet.

Innlandet Høyre svikter Kongsvingerregionen

Publisert

Bjørn Jarle Røberg-Larsen og Minja Tea Dzamarija

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Røberg-Larsen er fylkestingrepresentant for Innlandet AP

Dzamarija er fylkestingkandidat for Innlandet AP

De av oss som er opptatt av å skape muligheter, vekst og utvikling i alle deler av Innlandet, har all grunn til å være skuffet over Innlandet Høyre. Særlig gjelder det for Kongsvingerregionen, der Høyre er en skikkelig bremsekloss.

Da fylkestinget reviderte fylkesbudsjettet forrige uke, foreslo Arbeiderpartiet sammen med SV, MDG, Senterpartiet, Pensjonistpartiet, Krf og Venstre at Rådhusteateret i Kongsvinger skulle få 10 millioner kroner til oppgradering. Pengene var allerede bevilget tidligere, men hadde stått ubenyttet fordi prosjektet har latt vente på seg. Nå er prosjektet klart, og de nevnte partiene ville at fylkestinget skulle stille opp med pengene.

Men det ville ikke Høyre. Sammen med Frp stemte de mot at pengene skulle brukes til forsterket kulturliv i regionen vår. Det er all grunn til å være skuffet over Høyre i denne saken, og Frp likeså. Disse er pengene trengs når det nye Kulturkvartalet skal realiseres i Kongsvinger, og fordi fylkestinget styres av Ap, Sp, SV og de øvrige nevnte partiene – kommer det altså penger til Rådhusteateret. Men til høsten er det valg, og da er det greit å minne om at pengene ikke ville kommet dersom Høyre var sterkere i fylkespolitikken. Tenk litt på det før du stemmer i høst.

Og tenk også på at dette bare er ett av mange eksempler på at Høyre svikter Kongsvingerregionen, mens andre partier står på for å skape vekst, utvikling og muligheter. I samme møte som Høyre stemte mot penger til Rådhusteateret, stemte de også mot at Skogfinsk Museum på Svullrya skulle få fylkespenger. Ap, Sp, SV. MDG, Krf. Venstre og Pensjonistpartiet sørget igjen for at det ble penger til utstyr og inventar. Nå har regjeringen sørget for fullfinansiering av bygningene, og flertallet i fylkestinget stiller opp med penger til utstyr og inventar. Men ikke Høyre. Eller Frp. De stemmer mot.

I samme møte stemte de samme partiene mot ekstra midler til bredbåndsutbygging. Der Arbeiderpartiet og samarbeidspartiene kjemper mot framveksten av nye digitale klasseskiller og sørger for bredbåndsutbygging i høyt tempo, mener Høyre at det ikke skal brukes mindre fylkespenger på slikt. Ja, mindre statlige penger også – Høyre nasjonalt har i sitt forslag til revidert statsbudsjett foreslått kraftige kutt til fylkeskommunene. Høyre i Innlandet og Høyre nasjonalt kutter til sammen 10 millioner kroner i bredbåndsutbyggingen i Innlandet bare i inneværende år.

Innlandet Høyre har gang etter gang vist at de ikke spiller på lag med Kongsvingerregionen. Teater i Glåmdal ble reddet av Arbeiderpartiet, SV, MDG, Krf, Venstre og Pensjonistpartiet, mens Høyre stemte for nedleggelse. Busstilbudet i Kongsvingerregionen trengte penger for å opprettholdes på dagens nivå, og Arbeiderpartiet fant 70 millioner sammen med de nevnte samarbeidspartiene. Men Høyre ville heller spare penger og kutte i busstilbudet. På område etter område står Høyre for kutt, nedleggelser og avviklinger der Arbeiderpartiet står for vekst, utvikling og nye muligheter.

Det betyr noe hvem som styrer. Husk å stemme «med begge hender» i høst; en stemme ved kommunevalget og en stemme ved fylkestingsvalget. Sørg for at Arbeiderpartiet fremdeles er sterke i fylkespolitikken etter valget. Det er både Kongsvingerregionen og resten av Innlandet tjent med.

Powered by Labrador CMS